WERKWIJZE

“Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan”

– Pippi Langkous

HOE ZIET EEN TRAJECT ER UIT?

We maken kennis via een telefoongesprek van ongeveer 20 minuten. Deze is gratis en vrijblijvend.
Vervolgens komt er een vrijblijvend oriënterend gesprek van ongeveer één uur. Voorafgaand aan dit gesprek heeft u van mij een vragenlijst ontvangen waarin u al uw informatie rond de hulpvraag van uw kind kwijt kunt. Tijdens het gesprek gaan wij de mogelijkheden bespreken. Afhankelijk van de hulpvraag, uw wensen, vorm en duur doe ik een coachingsvoorstel op maat. Elk kind is uniek en verdient ook een uniek coachingstraject! Elk traject wordt altijd afgesloten met een evaluatiegesprek.

HOE LANG DUURT EEN TRAJECT?

De sessies duren één tot twee uur. Een traject duurt ongeveer drie maanden. We spreken af naar behoefte. Met in de eerste paar weken wekelijks een afspraak. Vervolgens bouwen wij dit af. In totaal zullen het ongeveer tien sessies zijn. Tussendoor kunt u altijd vragen stellen.
De sessies vinden plaats bij mij aan de keukentafel maar het kan ook zijn dat we de natuur in gaan.

WELKE METHODES WORDEN ER GEBRUIKT?

Creativiteit staat bij mij voorop tijdens de coachingsessies. Spel, toneel, ontspanningsoefeningen (mindfulness) en andere vormen van creativiteit worden gebruikt als medium. Daarnaast maak ik gebruik van verschillende coachingspellen (Schatgravers, Kwaliteitenspel, Eigenwijsjes, Knuffelkaartjes en Gedachtekracht).
Ik kijk naar wat uw kind nodig heeft. Ik geloof in maatwerk, dus dat wat bij úw kind past en niet zomaar bij een kind. Kortom, ik zoek de methode bij uw kind en niet het kind bij de methode waardoor het plan bij uw kind past en daarom ook de beste kans van slagen zal hebben.

WAT DOE JE BIJ DE COACHINGSESSIES?

Ik ga een uur tot twee uur aan de slag met het kind. Ik luister en kijk naar wat het kind nodig heeft. Wij focussen ons niet op het “probleem” maar op alles wat het al kan. Talenten staan centraal. Het kind leert positief denken waardoor het probleem geen probleem meer is. Tijdens de sessies maak ik gebruik van rollenspel, spelletjes, gedachteoefeningen en andere vormen van creativiteit.