Over mij.

“Alles wat je aandacht geeft groeit”

WIE BEN IK?

Hoi! Mijn naam is Annika Kuijt. Ik ben een vrouw met passie voor kinderen. Een passie die ik dacht kwijt te kunnen in het basisonderwijs als leerkracht. Al tijdens mijn studie en de stages die ik liep, maar vooral daarna als leerkracht, merkte ik dat ik als juf niet een optimale individuele begeleiding kon geven. Simpelweg omdat daar geen tijd voor is. Dit frustreerde mij. Ik zag soms kinderen waar zoveel mee bereikt zou kunnen worden met wat 1-op-1 aandacht. Toen ontstond het idee om mijn opleiding en ervaring uit te breiden met de opleidingen speltherapie en kindercoach (Tori Kindercoaching).

WAAROM EEN KINDERCOACH?

Mijn droom was om in mijn praktijk de begeleiding te geven die de kinderen wel nodig hebben. Deze droom is uitgekomen. Tegenwoordig wordt er zoveel gedacht in wat er fout is met de kinderen. Er worden snel labels geplakt en kinderen worden makkelijk in hokjes geplaatst. Ik heb gemerkt dat kinderen gaan leven naar hun “label”. Ze gaan zichzelf beperken omdat zij denken iets niet te kunnen omdat zij bijvoorbeeld ADHD hebben. Ze gaan het zien als excuses. Dit is zo zonde! Voor kinderen is alles nog mogelijk. De wereld is klaar om ze te ontvangen met al het mooie waarover zij beschikken. Waarom zichzelf beperken door een opgeplakt iets. Kinderen mogen hun eigen labels maken. Niemand anders beslist dat voor hun. Mijn taak is om kinderen in te laten zien wat zij wél kunnen.

HET LOGO

In mijn logo zit de Blue Fortune verwerkt. Dit is een laatbloeier die pas in het najaar tot bloei komt. Zij zijn onzichtbaar zonder hun bloemetjes. Geef deze plantjes een plek in de volle zon en je kunt ze horen bloeien. Bij mij in de praktijk krijgt het kind deze zon zodat het volop kan gaan bloeien!

DIT BEN IK

Over mij